Υγρά αναπλήρωσης

 

υγρά αναπλήρωσης

υγρά αναπλήρωσης

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο αποτελεί μία ευχάριστη λύση για όσους επιθυμούν να ελαττώσουν το συμβατικό κάπνισμα και για εκείνους που θέλουν να μειώσουν τους κινδύνους του καπνίσματος. Πολλές από τις βλαβερές ουσίες που υπάρχουν στα συμβατικά τσιγάρα, εκλείπουν από τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται στο ηλεκτρονικό τσιγάρο. Ένας επίσης σημαντικός λόγος για τον οποίο πολλοί χρησιμοποιούν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, είναι και η εξοικονόμηση χρημάτων, αφού με τη χρήση τους γίνεται μεγαλύτερη οικονομία.

Όλα τα ηλεκτρονικά τσιγάρα χρησιμοποιούν ανανεώσιμα υγρά που έχουν βάση τη νικοτίνη και εμπλουτίζονται με διάφορες ουσίες. Τα υγρά αυτά λέγονται υγρά αναπλήρωσης και πλέον κυκλοφορούν εν αφθονία σε όλη την ‘Ελλάδα, σε πολλά αρώματα και γεύσεις. Τα υγρά αυτά δίνουν συγκεκριμένο άρωμα και γεύση κατά τη διάρκεια του καπνίσματος, κάνοντας έτσι την αίσθηση της διαδικασίας να μοιάζει με το φυσικό τσιγάρο ή ακόμα και καλύτερα.

Τα υγρά αναπλήρωσης έχουν πάρα πολλές παραλλαγές, με κυριότερο την επιλογή του ποσοστού νικοτίνης στη βάση του υγρού. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί κάποιος να επιλέξει διαφορετικό ποσοστό νικοτίνης για να κάνει το κάπνισμά του ελαφρύτερο ή βαρύτερο. Δύναται επίσης η βάση του υγρού να μην έχει καθόλου νικοτίνη, ενώ αυτή η ευελιξία βοηθάει πολύ όσους θέλουν να ελαττώσουν το κάπνισμα, αφού για αρχή μπορούν να έχουν υψηλότερο ποσοστό νικοτίνης και σταδιακά να το ελαττώνουν, έως ότου το μηδενίσουν.

Άλλα συστατικά που έχουν τα υγρά αναπλήρωσης είναι φυσικές και τεχνητές γεύσεις, αρώματα, φυτική γλυκερίνη και προπυλενογλυκόλης, ουσίες μη βλαβερές, που βοηθάνε στην εξάτμιση του υγρού κατά το κάπνισμα και την εισπνοή. Έτσι παρέχεται η δυνατότητα να απελευθερώνεται ένα πολύ ευχάριστο άρωμα και να διατηρείται η γεύση σε υψηλά στάνταρ ποιότητας. Οι συνδυασμοί που προκύπτουν με βάση τα αρώματα και τις γεύσεις είναι αμέτρητοι, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις συνδυάζονται και με γεύσεις ζαχαροπλαστικής. Μπορείτε δηλαδή να χρησιμοποιήσετε υγρό αναπλήρωσης με γεύση καπουτσίνο!

Οι τιμές στα υγρά αναπλήρωσης ποικίλουν ανάλογα με την εταιρεία που τα παράγει, την ποιότητα και τη γεύση τους. Όμως σε κάθε περίπτωση με τη χρήση τους γίνεται μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων από ότι με το συμβατικό τσιγάρο.