Βιοκαυσίμων άρθρα

Η Διαχείριση Των Βιοκαυσίμων

 πηγη pesydap.gr

Το νέο στοίχημα της Αυτοδιοίκησης

Ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Αθηνών – Πειραιά ως αυτοδιοικητικός φορέας με θεματική περιβαλλοντική στόχευση, εξετάζει το ενδεχόμενο επέκτασης των δράσεών του στο κομμάτι της διαχείρισης και αξιοποίησης βιοκαυσίμων, ικανοποιώντας με αυτόν τον τρόπο ένα σύγχρονο αίτημα, που αφορά στην επανένταξη στην ενεργειακή αλυσίδα αξιοποιήσιμων υλικών. Παράλληλα, η προγραμματιζόμενη πρωτοβουλία επενδύει στην παγίωση της φιλοπεριβαλλοντικής συνείδησης στους κόλπους της Αυτοδιοίκησης, των εμπλεκόμενων φορέων και των πολιτών.

Ειδικότερα, το ενδιαφέρον της διοίκησης εστιάζει στην ανακύκλωση των τηγανελαίων, μετατρέποντάς τα σε βιοντίζελ, ένα φιλικό προς το περιβάλλον καύσιμο που παράγεται από την κατάλληλη επεξεργασία οποιωνδήποτε φυτικών ελαίων. Η συνολική διεργασία έχει υψηλό βαθμό μετατροπής, που ξεπερνά το 90% και μπορεί να χρησιμοποιηθεί παράλληλα και ως καύσιμο κίνησης σε αυτοκίνητα, φορτηγά, αλλά και αντί του πετρελαίου για τη θέρμανση των δημοτικών κτηρίων και σχολικών εγκαταστάσεων. Κατά συνέπεια, το εγχείρημα εμπεριέχει, σε μεγάλο βαθμό, και κοινωνική διάσταση, καθώς η διοίκηση προγραμματίζει να αποδώσει ανταποδοτικά και στοχευμένα τα παραγόμενα βιοκαύσιμα.

Οραματιζόμαστε μια επιπλέον δράση βιώσιμης ανάπτυξης μικρής κλίμακας, που θα εμπλουτίσει τις καθετοποιημένες διαδικασίες που εφαρμόζουμε στον Σύνδεσμο, με απώτερο στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, την ελαχιστοποίηση των υπολειμμάτων και την μείωση των δαπανών.


 

 λεβητες πέλλετ Τσαμουδακης

 

Για να υπολογίσετε με ακρίβεια το κόστος (πανελλαδικα) σε μια εγκατάσταση ενός λέβητα πέλλετ, πρέπει να αποσαφηνίσετε ορισμένες προϋποθέσεις και χαρακτηριστικά. Πρώτον και βασικό είναι να διευκρινιστεί εάν πρόκειται για μία νέα θερμική εγκατάσταση σε οικία που δεν έχει λέβητα ή αν πρόκειται για αντικατάσταση ή μετατροπή της ήδη υπάρχουσας θερμικής μονάδας από λέβητα πέλλετ. Αυτό σημαίνει ότι τα εξαρτήματα με τα οποία θα σας προμηθεύσει το συνεργείο που θα αναλάβει την εγκατάσταση, διαφοροποιούνται ανάλογα με το αν τοποθετήσετε μία νέα εγκατάσταση, ή αν τροποποιήσετε κάποια παλιά.


Για πληροφορίες στην εξοικονόμηση ενεργειας με μόνωση ταράτσας θα βρείτε στην εταιρεία μονωσεις Monotrust

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *